Eurocon toppic

Hovedmenu

Sprogvalg: dansk Language selection: English Eurocon 2007 logo
Programmet på Eurocon 2007 i overblik

Der kom en række ændringer til programmet på selve arrangementet, men har er programmet i den form som det blev udleveret ved ankomsten. program

For at finde hvilke programpunkter bestemte gæster var planlgat til at deltage i, er det muligt at finde dette under deres profiler på  gæster og æresgæster.
Herunder kan findes en kategori oversigt, hvor programpunkter inden for udvalgte kategorier er opstillet.

Kategorier

For at give et overblik til folk der måtte komme til Eurocon for at følge bestemte emner, har vi samlet oversigter over følgende emner:
Videnskab
Star Wars
Star Trek
Rollespil
Anime/Manga
Baltcon

Flere oversigter er under udarbejdelse

Æresgæster

Ét spor med vores æresgæster:

 • Guest of Honors Anne McCaffrey, Stephen Baxter, Zoran Živković og David A. Hardy vil blive interviewet, holde deres traditionelle tale, signere bøger/tryk og læse op af deres bøger/forklare deres billeder. De vil desuden deltage i en række paneler i løbet af festivalen.

 • Fan Guest of Honor Niels Dalgaard vil fortælle om sit arbejde i dansk Fandom, interviewe Svend Åge Madsen og deltage i paneler om Fandom og andre fanniske emner.

 • Ghost of Honor Stanislaw Lem, der døde sidste år, vil blive hædret gennem portrætter og panel- diskussioner.

 

Udenlandske gæster

To spor med andre udenlandske gæster

 • Forfattere, bl.a. Ruth Nestvold, Mark von Schlegell, Robert Nielson, Bruce Holland Rogers o.m.fl. vil læse op af deres værker og diskutere det de skriver med publikum.

 • Harry Harrison kommer - tradi­tionen tro - forbi og beriger festivalen med anekdoter fra et langt internationalt forfatterliv!

 • De nordiske fans der er udvalgt af NOFF og andre fanfonde (hvor fans i et land samler ind til at betale for at sende en fan til et andet land) vil præsentere deres lands Fandom og deres eget arbejde for genren.
 • En række fangæster fra de andre lande vil give os et overblik over science fiction genren lige nu i Rumænien, Spanien, Frankrig, Italien, Rusland, osv.

 • Der vil være en stribe af paneler med hvert sit fokus på genren: om forfatterrollen, om redaktørrollen, om forlag, om kritikerrollen, om fanrollen, om at samle på genren, om.m.

 • Nogle foredrag vil handle om hvorvidt den trykte bog fortsat er hovedåren til nye vinkler på genren, eller om det idag snarere er tegneserier, massemedierne, eller internettet, der er genrens hovedkilde til fornyelse. Andre vil omhandle kvinder og SF, eller jødisk SF, eller om en god novelle behøver være på mere en 6 ord, osv.

 • European Science Fiction Society der står bag alle EUROCONS vil fortælle om hvorfor vi har en fælleseuropæisk festival, lidt fra dens historie, og vinderne af næste års con — Moskva — vil løfte sløret for hvad vi kan forvente. Så er dette jo også den con hvor vi stemmer om hvem der skal have de europæuiske science fiction priser og om hvilket land der skal afholde festivalen i 2009!

 • EUROCON 2007 er også en ­­Baltcon, altså en fælles festival for landene omkring østersøen. Der vil være en række programpunkter fra disse lande skjult inde i EUROCON programmet.

 

Danske gæster

To spor med danske gæster

Når vi nu er i Danmark i år, præsenterer vi også dansk SF og Fandom i dens forskellige fremtrædelsesformer for publikum. Noget af dette vil være på engelsk af hensyn til vores udenlandske gæster, men der vil altid være mindst to samtidige events at vælge imellem som er på dansk.

 • Forfatterne Svend Åge Madsen, Lene Kaaberbøl, Niels-Ole Rasmussen, Anne-Marie Vedsø Olesen, Christian Haun, Peter Adolphsen m.fl. vil læse op af og diskutere deres værker med publikum.

 • Litteraturfans vil diskutere dansk SF´s historie og de nye tendenser i dansk SF på både dansk og engelsk.

 • Star Wars folket vil afholde Danmarksmesterskabet i Star Wars viden, de vil fortælle om Star Wars Fandom før og nu, om hvorfor man samler så passioneret på en lille plasticfigur og 501st flokken af danske Star Wars fans udklædt som stormtrooper vil prøve at forklare hvorfor han bruger tusindvis af kr på en dragt man ikke kan genkendes i!

 • Star Trek folket vil afholde deres Danmarksmesterskab i Star Trek viden og vise små kommenterede klip fra de mange TV-Serier.

 • Manga / Animé fans vil fortælle om deres passion og hjælpe andre til at føle det samme. Og så vil de berige vores maskerade med de utroligste dragter!

 • Rollespilsfolket vil vise nye typer af spil og fortælle om at designe spil. Andre spildesignere vil fortælle om at designe grundlaget for computerspil, selve historien og rammefortællingerne. Mon ikke også nogle vil spille brædtspil rundt omkring i hjørnerne i løbet af festivalen?

 

Videnskabsspor

Et videnskabsspor

Traditionen tro har en dansk science fiction festival en videnskabscafe, eller et andet videnskabeligt indslag. Denne gang er der lavet et helt videnskabsspor igennem alle tre dage. En række af Danmarks pt bedste videnskabsfolk kommer og fortæller sidste nyt fra deres forskning indenfor fem emner:

 • Solsystemet. Vi skal høre nyt om Solen, Månen, Pluto, nyt om Saturn og dens måne Titan — og så skal vi selvfølgelig høre nyt om Mars.

 • Kosmologi og astrofysik. Vi skal høre om big bang, gammaglimt, mørkt stof og mørk energi, astereoseismologi og — naturligvi — om de mange opdagede exoplaneter.

 • Rumfart og rumforskning. Vi skal høre både om NASA og ESAs projekter, om rumturisme, om den danske r­umfartsindiustri og om danske astronauter.

 • Fysik. Vi skal høre om kvanteteleportation, sorte huller, tyngdebølger, superstrenge og nanofysik.

 • Astrobiologi. Vi skal høre om liv I universet og vores søgen efter det.

  ­

 

Round table spor

Et round table spor

 • Vi har reserveret et lille rum til vores Round Tables. Events hvor max 10 fans (og ikke flere) får muligheden for — uden publikum— at tilbringe 45 min med een af festivalens hovednavne. Dette er lejligheden til at få mødt "de kendte" helt tæt på, til at diskutere med dem og til at få gode råd, osv.

Filmspor

Et filmprogram

Vi viser en række film på festivalen i et særlig indrettet biografrum. Film det ofte kan være svært at få set ellers:

 • Biograf/TV film. Fra den indiske (Bollywood) film Kol Mil Gaya, den første science fiction film på hindi, og Ratrace en rigtig østrigsk kultfilm, over Himmelskibet, den danske stumfilm fra 1917 og verdens første spillefilm, til serbiske TV film bygget over Zoran Zivkovics noveller, og en stribe af Dave Lally´s legendariske science fiction reklamefilm fra de sidste årtier.

 • Danmarks premiererne, nogle af filmene på programmet har ikke tidligere været vist i Danmark. Dette er film som bl.a. Laurens Postma's film EXITZ og Charlos Atanes' Proxima.

 • Fanfilm. Vi viser også en stribe fanfilm. Film lavet af entusiastiske fans om deres yndlingsemne. Fra professionelle horror hyldestfilm som Frankenstein vs the Blood Cove over egentlige fanfilm som Star Wreck og en hel lille stribe forskellige Star Wars fanfilm.

 • Fandomfilm. Vi viser også den kendte tyske forfatter Thomas R P Mielke´s egne optagelser af en legendarisk science fiction festival i Kina i 1991 hvor 15 internationale SF forfattere som f.eks. Brian Aldiss, Frederik Pohl, E.A. Hull og Jack Williamson var inviterede. Mielke vil kommentere filmen undervejs.

Læs beskrivelse af de enkelte film der er på filmprogrammet.

 

Festerne

Der er fest hver aften!

 • Fredag. Her er der Free Friday Party hvor der er uformelle muligheder for at møde både æresgæster, andre inviterede programdeltagere, arrangørerne og alle de andre deltagere. Det er gratis at deltage, men du betaler selv for mad og drikke — og hvis du er sød betaler du også en drink for den æresgæst eller programdeltager du ønsker at sludre lidt med!

 • Lørdag. Her holder vi den store banket. Det er den traditionelle middag med taler og indlagte overraskelser hvor vi også uddeler priserne (Både de danske SF priser, de europæiske EUROCON priser og den irske AEON Award skal uddeles), holder maskarade og generelt underholder os helt gevaldigt! Det koster en særlig billetpris at deltage i dette fantastiske arrangement.

 • Søndag. Når vi har ryddet op og afleveret huset til Valby-folket igen i pæn, hel og ren stand, holder vi en mega afslutningsfest for alle dem der ikke er gået hjem endnu. Så er vi alle blevet trætte og traditionen tro hedder festen da også The Dead Dog Party. Man må gerne hjælpe med oprydningen hvis man har lyst. Jo før vi er færdige, des hurtigere kan vi starte på Dead Dog Party.

 

Auktioner m.m.

I pauserne — hvis man da kan finde een i dette spændende program - kan man se udstillinger eller besøge de mange salgsstande — hvis ikke man da lige skal have lidt mad/drikke i cafeteriet. Cafeteriet er iøvrigt også vores fanrum, og vi håber at alle deltagere der har muligheden medbringer fanzines, magasiner, en bog eller lign som kan ligge til fri afbenyttelse i fanrummet. Så vores gæster kan få et godt og bredt indtryk af science fiction fandom. Ofte kan den frie adgang til materiale i et fanrum være begyndelsespunktet for nye fans. Så tag noget med!

Endelig vil jeg kort nævne vores auktion. Vi søger efter genstande (manuskripter, bøger, blade, film, tegneserier, malerier, skulpturer etc af relevans for genren og dens samlere) som kan bortauktioneres. Meget gerne sjældne ting. Der er to muligheder:

 1. Man giver objektet til EUROCON der sælger det og alle penge tilfalder EUROCON budgettet, eller
 2. 80/20 reglen, hvor 80% af salgsprisen går til sælger og 20% til EUROCON.
Kontakt os inden festivalen hvis du har noget du gerne vil sælge på auktionen...

Vel mødt!

Knud Larn
Program Koordinator
programeurocon2007.dk