Eurocon toppic

Hovedmenu

Sprogvalg: dansk Language selection: English Eurocon 2007 logo
Film på eurocon

Et af lokalerne på Eurocon vil blive indrettet som en biograf. Her vil der blive vist en lang række film indenfor de fantastiske genrer. Vi har forsøgt at lave et program med film som man ellers sjældent får chancen til at få set.

Der tages forbehold for ændringer i titler og tider. 

Rejsen til Saturn

Claus Deleuran’s klassiske tegneserie ”Rejsen til Saturn” er ved at blive lavet til en tegnefilm af A-Film. Filmen skal have premiere til næste år, og på Eurocon vil nogle af folkene bag fortælle om projektet og vise klip fra filmen. For dem der ikke ved hvad ”Rejsen til Saturn” er for noget, kan det oplyses at det simpelthen er den ene tegneserie fra 1970erne som mange af os vil huske, når vi har glemt alt det andet der blev lavet. Som man kan regne ud, handler det om en rumrejse, men en meget underlig form for rumrejse, som blandt andet fører astronauterne - som selvfølgelig er danskere - en tur forbi Himlen, som faktisk findes et sted derude i det ydre rum, selv om Claus Deleuran’s version af Himlen ikke var specielt populær blandt de troende tilbage i 1970erne.

Sprog: Dansk
Tidspunkt: Fredag 19.00-21.00 

Himmelskibet

Himmelskibet er en dansk produceret sort/hvid Science Fiction stumfilm fra 1918, faktisk den først fuldlængde science fiction film i verden. Den handler om Den unge eventyrer Avanti Planetaros, der efter at have været på opdagelse rundt på jorden beslutter sig for at udforske Mars. Han får bygget rumskibet Exelsior, og samlet sig en besætning, og tror fast på sin plan, også selvom han bliver hånet af den anerkendte videnskab i form af Professor Dubius. Avanti når til Mars, og støder her på en befolkning der lever i fred og harmoni med hinanden.

Sprog: Stumfilm med engelske tekster
Tidspunkt: Søndag 18.00-19.30

Ratrace

Østrisk film af Valentin Hitz, 1998. Tysk tale, men engelske undertekster. "Kater disembowels humans for his boss, the doctor. Organs are in demand. For the rat races also, where he never wins. His time is up. he is searching for Maria, his former love, and learns what it means to live without a brain, without memory."

Sprog: Østrigsk med engelske undertekster
Tidspunkt: Fredag 13.30-14.30

Zoran Živković Collections

Zoran Živkovićs Collections (Serbisk TV-serie lavet over en af æresgæsternes bøger)

Tidspunkt: Frdag 15.00-16.00 - Mellem 16.00 og 17.00 fortæller Zoran Živković o mat arbejde med TV produktioner

Frankenstein vs. The Creature From Blood Cove

Frankenstein vs. The Creature From Blood Cove er et nostalgisk tilbageblik på monster film som de var engang. Filmen er fra 2005 men filmet i sort/hvid og i en stil som var den fra 1930’erne og 1940’ernes monsterfilm. Filmen vandt prisen for ” Best Feature Film” på World Horror con i 2006.

Efter the creature er sluppet løs fra laboratoriet, og nu jagter topløse modeller i The Blood Cove, besluttes det at genoplive Frankensteins monster, for at denne vil kunne besejre the Creature. Da to monstre jo sjældent er nok så blander The Wolfman sig også i kampen.
Se mere på filmens officielle hjemmeside:
www.williamwincklerproductions.com

Sprog: Engelsk
Tidspunkt: Fredag 17.00-18:30

The Wings of Honneamise

Surrounded by a cynical public and corrupt, manipulative State leaders, the Royal Space Force (RSF) is largely viewed as a joke as well as a waste of precious money and resources. After a chance meeting with a young, empathetic woman reencourages cadet Shiro Lhadatt to become the first man in space, the RSF cadets and a team of aging scientists rush to complete their epic launch before the military uses their space program as bait to start an all-out war.

Sprog: Japansk med engelske undertekster
Tidspunkt: Fredag 19.00-21.00

Star Wreck - In the Pirkinning

Star Wreck: In the Pirkinning er en spillefilmslængde sci-fi parodi, som det har taget 7 år at lave. Den er produceret af fem Finner, og over 300 statister, assistenter og supportere. Filmen kombinerer speciel effects i verdensklasse, en lige på og hårdt humor, og en lidenskab der har lagt til grund for dette første Finske science fiction eventyr. www.starwreck.com

Sprog: Finsk med engelske undertekster
Tidspunkt: Lørdag. 10.00, Efter filmen fortæller filmens instruktør Timo Vuorensola­ om filmen, og besvarer spørgsmål

EXITZ

Malcolm McDowell (Clockwork Orange) har hovedrollen i Laurens Postma's film EXITZ, en thriller om kærlighed, forræderi, illusioner og virtual reality.  EXITZ samler den glamourøse verden af pomp og pragt blandt de rige med den hårde verden blandt Londons immigranter og illegale arbejdere. Den fortæller historien om to unge elskende fanget I et spil af intriger.

Malcolm McDowell er Percy – en computer spils stor producent – som er hjernen bag en ny type virtual-reality spil. Et spil der imiterer den virkelige verden med forfærdelige konsekvenser.

I EXITZ genererer karaktererne og begivenheder deres egne muligheder plot muligheder. Der trædes ind i en kompleks labyrint af liv, og en fascinerende spin som livet “tilbyder os og vores karaktererne”I hvert spil. Livet er hvad du gør det til, men spil handler om at vinde eller tabe. EXITZ er en dyster romance med livet som twister sig selv ind i en intellektuel thriller der tager genren et skridt videre.

Alle bliver draget ind i spillet, ikke alle overlever

Trailer: http://www.twitchfilm.net/archives/007067.html eller href=http://www.exitzthemovie.com

Sprog: Engelsk
Tidspunkt: Lørdag 13.00 efter filmen fortæller instruktøren Laurens Postma om filmen, og besvarer spørgsmål.

Gunbuster 1, 1-6

Gunbuster is the story of Noriko Takaya, a young girl who is trying to walk in the footsteps of her famous father, Admiral Yuzo Takaya. It chronicles Noriko's trials and tribulations as she struggles to become a pilot of the massive robot Gunbuster. With the help of Coach Ota and her friends Kazumi and Jung, Noriko conquers her fears and learns one of the most important lessons in life: Believing in one's self.

Sprog: Japansk med engelske undertekster
Tidspunkt: Lørdag 16.00-19.00

Kol Mil Gaya

Rakesh Roshan's Koi Mil Gaya er historien om Rohit Mehra (Hrithik Roshan) der viser verden at venskab er universelt. Rohit er søn af en forsker der har etableret kontakt til væsner fra en anden planet. Inden Rohit fødes bliver faderen dræbt i et færdselsuheld, et uheld hvor moderen kommer til skade, en skade der gør at Rohit bliver født som mentalt handikappet. En dag opdager Rohit sin fars gamle computerudstyr, og starter det op igen, og får herved kontakt til en anden verden, en anden verden der svare igen ved at aflægge et besøg. 'Kol mil Gaya' er den første sci-fi film på Hindi.
Læs mere på filmens hjemmeside

Sprog: Hindi / Engelsk, engelske undertekster
Tidspunkt: Lørdag 19.00-22.00

Zombiewestern - It came from the west

Virgil bor i en saloon langt langt ude på prærien. Hverken hans far Jack eller farens to venner, Eddie og Hank, tager ham seriøst. De er rigtig dumme og mobber Virgil og siger at han er en svagpisser. Det synes Virgil er mega irriterende. En dag bliver saloonen overfaldet at en masse zombier der er kaldt til live via nogle ældgamle ritualer. Lykkes det Virgil at bevise at han ikke er en svagpisser? Og hvem er Stammeflækkeren egentlig?
www.zombiewestern.com

Sprog: Dansk med engelske undertekster
Tidspuntk: Søndag 10.00-10.30

Proxima

En berømt science fiction forfatter er gæst på et lokalt SF-convention for at tale om sine bøger. Da han går til mikrofonen annoncerer han at hans bøger er fiktionelt makværk og han erklærer at han har fundet en portal til en anden planet, en verden der er i omkreds omkring stjernen Proxima. ”Lyt til min nyeste CD-bog og bliver overbevist”, proklamerer han. Ikke overraskende bliver denne besked ikke vel modtaget af hans fans. Tony, ejeren af en DVD og videobutik der har specialiseret sig i science fiction film, er deltager på conventionen. Han er en open-minded dagdrømmer, og han køber CD’en og lytter til den. Er de mystiske syner han begynder at få virkelige? Har en udvalgt gruppe mennesker virkeligt fundet en genvej til stjernen Proxima?
Skrevet og instrueret af: Charlos Atanes
www.welcometoproxima.com

Sprog: Spansk med engelske undertekster
Tidspunkt: Søndag 11.00-13.00

­

Star Wars Fanfilm

Af de mange fan film der er blevet lavet tager rigtigt mange udgangspunkt i Star wars universet. Vi har derfor samlet et lille udsnit af disse og viser dem her.

Vi viser bl.a. den nye film Not 2B Toyed With

Sprog: Englesk
Tidspunkt: Søndag 13.00-17.00

Gunbuster 2, 1-6

Nono is a clumsy waitress who dreams of becoming a space pilot. One day, she meets Lal'C Melk Mark, a member of the elite psychic pilot team "Topless". But when space monsters appear from out of nowhere to wreak havoc on Mars, Lal'C calls out her Buster Machine - codenamed "Dix-Neuf" - to subdue the threat. During a battle with a Space Monster, Lal'C gets the surprise of her life when she sees Nono use her super-strength to help Dix-Neuf destroy the alien. From that point, Nono hangs along with Lal'C in hopes of becoming a member of Topless.

Sprog: Japansk med engelske undertekster
Tidspunkt: Søndag 17.00-20.00